Powered By Blogger

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ  
Ένταση στη Βουλή μετά τη δήλωση Γλέζου για «παρακρατικές οργανώσεις φίλιες στη ΝΔ»
Απαράδεκτο χαρακτήρισε το γεγονός κάθε φορά που γίνεται κάτι εναντίον οποιουδήποτε κόμματος να κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος Μανώλης Γλέζος, σε τοποθέτησή του στη Βουλή. Ο κ. Γλέζος ζήτησε να εξεταστεί το αν και ποιος επωφελείται απ' αυτά τα γεγονότα γιατί, όπως δήλωσε, σίγουρα δεν οφελείται η Αριστερά και κλείνοντας την τοποθέτησή του, αναρωτήθηκε «μήπως προέρχονται αυτές οι ενέργειες από παρακρατικές οργανώσεις, φίλιες προς τη ΝΔ;».
Ενταση στη Βουλή μετά τη δήλωση Γλέζου για «παρακρατικές οργανώσεις φίλιες στη ΝΔ»
«Νιώθουμε ότι υπάρχει πρόβλημα ενοχοποίησής μας. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, κάθε φορά που συμβαίνει ένα επεισόδιο -όσο τρομερό κι αν είναι, εναντίον οποιουδήποτε κόμματος- να θεωρούμεθα ένοχοι και να οφείλουμε να απαντήσουμε. Γι' αυτό το λόγο θα ήθελα να πω στη Νέα Δημοκρατία ότι από όλη τη δήλωσή της ξέρουμε ότι θα συνεχίσει να κάνει τον αγώνα που θέλει σύμφωνα με την ιδεολογία της, χωρίς να τρομοκρατείται. Αυτό το δέχομαι και το χαίρομαι ειδικά» είπε ο κ. Γλέζος.
«Αλλά θέλω να εξετάσει η Νέα Δημοκρατία το γεγονός, μήπως κάποιος οφελείται και ποιος οφελείται από αυτά τα γεγονότα; Δεν οφελείται, οπωσδήποτε, η Αριστερά. Κάποιος άλλος οφελείται. Και μήπως προέρχεται αυτή η ενέργεια από παρακρατικές οργανώσεις φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία;» διερωτήθηκε κλείνοντας την τοποθέτησή του.
Στο σημείο αυτό οι βουλευτές που κάθονταν στην πτέρυγα εξερράγησαν, οδηγώντας και τον κ. Γλέζο σε έντονη αντίδραση, καθώς τους «συνεχάρη» και είπε ότι ο ίδιος δεν διέκοψε ποτέ κανέναν και ότι η διακοπή σημαίνει απουσία επιχειρημάτων.
Τον λόγο πήρε ο Μάκης Βορίδης από την Νέα Δημοκρατία ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, ο οποίος απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Γλέζου: «Ούτε ως υπονοούμενο, ούτε ως ενδεχόμενο δεν μπορεί να γίνεται δεκτό ότι δήθεν επειδή επικοινωνιακά μετακινείται το κέντρο βάρους της συζήτησης από τα μεγάλα προβλήματα στην τρομοκρατία οφελείται η Νέα Δημοκρατία, άρα μήπως οι παρακρατικοί και οι φίλιες δυνάμεις στη Νέα Δημοκρατία βρίσκονται πίσω από την ενέργεια» σημείωσε.
«Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται αυτά και θα μου επιτρέψετε πάρα πολύ κ.Γλέζο να σας πω, έχουμε καταδικασμένους τρομοκράτες. Εχουμε και προσωρινά κρατούμενους τρομοκράτες. Ουδείς εξ αυτών είναι τρομοκρατικός (σ.τ.σ. προφανώς εννοεί παρακρατικός), είναι όλοι άνθρωποι αναρχικοί και άνθρωποι της άκρας αριστεράς. Αυτή είναι η πραγματικότητα για την ταυτότητα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Λυπάμαι, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το αναγνωρίσετε και σεις» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.
Δένδιας: Καινοφανείς θεωρίες
Καινοφανείς θεωρίες, οι οποίες προκαλούν έκπληξη και διαπιστώνονται με οδύνη χαρακτήρισε τα περί παρακρατικών της δεξιάς ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής. Μάλιστα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτές οι θεωρίες προέρχονται από εκείνους που υποστήριζαν πως τα ευρήματα στη βίλα Αμαλία είναι υλικά απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό.
Ο κ. Δένδιας απηύθυνε έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί η τάξη, ιδίως στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και να «αποκηρυχθούν απόλυτα και χωρίς υποσημειώσεις πρακτικές καταδικαστέες σε όλο τον κόσμο». «Η ΕΛΑΣ θα κάνει το καθήκον της, αλλά αν δεν έχει και ευρεία κοινωνική στήριξη δεν θα καταφέρουμε να σώσουμε τον τόπο», κατέληξε ο κ. Δένδιας δηλώνοντας πως η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ έγινε με δύο όπλα και όχι ένα.
Βενιζέλος: «Συμπεριφορά φιλικής αμηχανίας» η στάση του ΣΥΡΙΖΑ
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε έκπληκτος από την παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ ως συμπεριφορά φιλικής αμηχανίας για διάφορες πρακτικές τρομοκρατίας και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για φλερτ με διάφορες εκδοχές βίας. Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε, όπως είπε, όλες τις δυνάμεις του κοινοβουλευτικού τόξου να στρατευτούν στην καταδίκη της βίας.
Νωρίτερα, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι δεν είναι τυχαίο ότι η κλιμάκωση της βίας γίνεται την ημέρα που παραδίδεται η εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές και λίγες ημέρες πριν τη ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. «Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι κάποιοι επέλεξαν να είναι άλλου είδους τα πρωτοσέλιδα», δήλωσε ο Π. Καμμένος, επισημαίνοντας ότι οι πυροβολισμοί που έριξαν το βράδυ οι παρακρατικοί στα γραφεία της ΝΔ είναι συνήθης πρακτική.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι πριν από λίγα χρόνια, πυροβολήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης, παραμονές της συζήτησης συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο Κοσκωτά και ότι, πριν από λίγα χρόνια, πυροβολήθηκε στα πόδια ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Παπαδημητρίου, παραμονές συζήτησης της υπόθεσης της ΑΓΕΤ Ηρακλής.
«Σήμερα, λίγες ημέρες πριν τη συζήτηση της πρότασης για την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Λουκά Παπαδήμου, έχουμε κλιμάκωση της βίας που ξεκίνησε από τα γκαζάκια, προχώρησε στις μολότοφ στο σπίτι που μένει ένα τρίχρονο παιδί και έγινε Καλάσνικοφ. Ελπίζω να μην έχουμε άλλα, ως την Πέμπτη…» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου