Powered By Blogger

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ 
Ένταξη του έργου ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμισης ενέργειας του σχολικού κτιρίου Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Ιερισσού. 

==Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο: “Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας σχολικού κτιρίου Γυμνασίου και ΕνιαίουΛυκείου Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού ”.
==Χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 390.458,78€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη(Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την υλοποίηση του έργου: “Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας σχολικού κτιρίου Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού”, αξιολογήθηκε θετικά.
Το έργο επιλέχτηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 390.458,78€.
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας του σχολικού κτιρίου του Γυμνασίου και του Ενιαίου Λυκείου της Ιερισσού.
Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν είναι οι παρακάτω: 
==Εγκατάσταση ενός φωτοβολταικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ονομαστικής ισχύος 10kw.
==Εγκατάσταση αυτοματισμού για τον έλεγχο της παραγωγής και διανομής θέρμανσης.
==Θερμομόνωση οροφών (κάτω από τη στέγη).
==Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
==Τοποθέτηση νέων διπλών θερμομονωτικών κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
==Εγκατάσταση ανιχνευτή παρουσίας.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου του Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου της Ιερισσού θα επιφέρει σημαντικά οφέλη, που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει ουσιώδεις παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα και τη λειτουργικότητα του κτιρίου.
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Η ένταξη στα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα του έργου: “Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας σχολικού κτιρίου Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού”, προϋπολογισμού 390.458,78€, αποτελεί άλλη μια σημαντική θετική εξέλιξη.
Η προσπάθεια που καταβάλλουμε στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και της ορθολογικής διαχείρισης της ενέργειας στα σχολικά μας κτίρια πλέον αποδίδει καρπούς.
Σε ό,τι αφορά το σχολικό κτήριο του Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Ιερισσού, οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν είναι ιδιαίτερα σημαντικές και θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ενεργειακής του απόδοσης.
Η βελτίωση της λειτουργικότητας του κτιρίου, σε συνδυασμό με τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενθάρρυνση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα το καταστήσουν πρότυπο επιδεικτικό έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου